stirifirme.ro succesul e factura peste 27 milioane de facturi preluate in sistem

Succesul e-Factura: Peste 2,7 Milioane de Facturi Preluate în Sistem

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste surprinzătoare pentru cei sceptici în privința funcționării modulului e-Factura, anunțând că sistemul a preluat peste 2,7 milioane de facturi, cu o valoare totală de 16 miliarde de lei. Această realizare marchează un pas important în digitalizarea și eficientizarea proceselor fiscale în România.

Performanța e-Factura

  1. Preluarea a Milioane de Facturi: Până în prezent, sistemul e-Factura a preluat 2.775.421 de facturi, demonstrând capacitatea sa de a gestiona un volum mare de date fiscale.
  2. Așteptări de Creștere: Se așteaptă ca numărul facturilor preluate să crească până la un milion pe zi, reflectând adoptarea largă a sistemului de către mediul de afaceri.
  3. Raportarea în Termen de Cinci Zile: Ministrul a reiterat că raportarea facturilor se face în termen de cinci zile de la emiterea acestora, indiferent de eventualele întreruperi ale sistemului.

Impactul asupra Mediului de Afaceri

  1. Regimul Opțional până la 1 Iulie: Până la data de 1 iulie, utilizarea e-Factura este opțională, după care neraportarea în sistem va constitui contravenție.
  2. Sancțiuni pentru Neraportare: Pentru microîntreprinderi, amenzile pentru neraportarea în sistemul e-Factura variază între 1.000 și 2.500 de lei, pentru întreprinderile mijlocii între 2.500 și 5.000 de lei, iar pentru întreprinderile mari între 5.000 și 10.000 de lei.

Concluzie

Implementarea și succesul sistemului e-Factura reprezintă un pas semnificativ în modernizarea administrării fiscale din România. Această inițiativă nu numai că simplifică procesul de raportare fiscală pentru companii, dar contribuie și la creșterea transparenței și eficienței în colectarea taxelor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Gazduire web performantă și sigură. Alege soluția ideală pentru site-ul tău! Descoperă cele mai bune oferte de găzduire web!

Vezi Ofertele