stirifirme.ro proteste in strada la sibiu oamenii revoltati de masurile fiscale impuse de guvern

Proteste în Stradă la Sibiu: Oamenii Revoltați de Măsurile Fiscale Impuse de Guvern

La Sibiu, zeci de cetățeni au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de recentele măsuri fiscale adoptate de Guvern. Protestatarii și-au strigat revolta împotriva impozitării tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, a concediului medical, precum și a altor măsuri fiscale care vizează persoanele fizice autorizate (PFA) și microîntreprinderile.

Cerințele Protestatarilor

Printre principalele solicitări ale manifestanților se numără majorarea deducerilor salariale și a alocației pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani, decontarea integrală a terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), eliminarea impozitării indemnizației pentru creșterea copilului, precum și revizuirea politicii de impozitare a TVA-ului mărit și a accizei la carburanți și zahăr.

Mobilizarea Comunității

Protestele, care au început pe strada Semaforului și s-au îndreptat spre Piața Mare, sunt programate să continue zilnic, în perioada 26 ianuarie – 4 februarie, între orele 17:00 și 21:00. Organizatorii au asigurat că manifestațiile se vor desfășura pe trotuar, fără a perturba traficul rutier, demonstrând astfel o abordare pașnică și ordonată a protestului.

Vocea Comunității

Unul dintre protestatari, un părinte care lucrează în trei schimburi într-o fabrică, a exprimat frustrarea față de impozitarea tichetelor de masă, subliniind impactul negativ asupra veniturilor familiilor. De asemenea, a evidențiat dificultățile cu care se confruntă părinții copiilor cu dizabilități, care necesită terapii speciale costisitoare, neacoperite de CAS.

Reacția Autorităților

Cererea pentru aprobarea protestului a fost depusă la primărie în data de 22 ianuarie de către o persoană fizică, demonstrând inițiativa civică și dorința de implicare a cetățenilor în procesul de decizie. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a confirmat depunerea cererii, evidențiind astfel canalul legal prin care comunitatea își exprimă nemulțumirile.

Concluzie

Protestele de la Sibiu reflectă o preocupare larg răspândită în rândul populației cu privire la impactul măsurilor fiscale asupra vieții de zi cu zi. Prin mobilizarea comunității și exprimarea pașnică a nemulțumirilor, cetățenii speră să atragă atenția asupra nevoii de reforme fiscale care să țină cont de nevoile și realitățile sociale ale momentului.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Servicii SEO profesionale pentru vizibilitate maximă. Crește-ți traficul și îmbunătățește-ți rankingul! Alege serviciile noastre SEO!

Află Mai Multe