Procedura de Suspendare a unui SRL

Procedura de Suspendare a unui SRL: Ghid Pas cu Pas

În contextul schimbărilor legislative și a măsurilor anunțate de Guvern, există situații în care un SRL (Societate cu Răspundere Limitată) poate fi nevoit să suspende temporar activitatea. Procedura de suspendare poate părea complicată la prima vedere, dar în realitate este un proces destul de simplu. Aici vei găsi un ghid pas cu pas pentru a vă ajuta să înțelegeți și să urmați această procedură.

Ce Aveți Nevoie

Pentru a iniția procesul de suspendare a unui SRL, veți avea nevoie de următoarele:

 1. 30 de minute din timpul dumneavoastră.
 2. Acces la un PC, internet și un browser.
 3. Semnătură electronică calificată, care este necesară pentru a valida documentele.
 4. Un cont pe portalul ONRC (Oficiul Național al Registrului Comerțului), pe care îl puteți crea sau accesa aici: https://www.onrc.ro/

Pasi pentru Suspendarea SRL-ului

 1. Parcurgeți Informațiile Generale: Pentru a începe procesul de suspendare, este esențial să parcurgeți informațiile generale oferite de ONRC. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți pașii pe care trebuie să îi urmați. Puteți găsi mai multe detalii aici: Informații Generale ONRC.
 2. Completați și Semnați Electronic Documentele Necesare: Pentru a proceda, va trebui să completați și să semnați electronic două documente importante:
  • Decizia de suspendare: Puteți utiliza un model disponibil aici: Model Decizie de Suspendare.
  • Anexa 4 – Declarație pe Propria Răspundere privind îndeplinirea condițiilor de funcționare/desfășurare a activității: Acest document poate fi descărcat de aici: Anexa 4 ONRC. Asigurați-vă că completați acest document menționând că „pe perioada întreruperii temporare de activitate nu se desfășoară niciuna dintre activitățile ce constituie obiectul de activitate.”
 3. Accesați Portalul ONRC: Intrăți în portalul ONRC și navigați către secțiunea „Înregistrare în RC și autorizare PJ” folosind acest link: Portalul ONRC.
 4. Completați Cererea de Suspendare: În secțiunea „Înregistrare mențiuni”, urmați pașii specificați în „Ghidul de completare” pentru a completa cererea online. Asigurați-vă că selectați corect opțiunea „Suspendare activitate” în secțiunea „Acte și fapte pentru care legea prevede obligația înregistrării”.
 5. Generați Cererea: După completare, descărcați cererea în format electronic, apoi semnați-o cu semnătura electronică calificată.
 6. Încărcați Cererea Semnată: Încărcați cererea semnată electronic în portalul ONRC la secțiunea corespunzătoare.

Verificați Statusul Cererii

După ce ați depus cererea, puteți urmări statusul acesteia în secțiunea „Cererile mele” din portalul ONRC, sub „Registrul Comerțului/RBR”.

Primirea Rezoluției de Suspendare

După ce cererea dumneavoastră este aprobată, veți primi rezoluția de suspendare a activității prin e-mail, poștă sau curier, în funcție de modalitatea de informare selectată.

Este important să rețineți că procedura de suspendare a unui SRL poate varia în funcție de circumstanțe individuale, dar acest ghid vă oferă o imagine generală a pașilor pe care trebuie să îi urmați. Asigurați-vă că respectați toate cerințele legale și utilizați resursele disponibile pe portalul ONRC pentru a vă ghida în procesul de suspendare a activității SRL-ului dumneavoastră.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Ultimele știri, actualizate non-stop. Rămâi la curent cu tot ce este nou și important! Vizitează-ne și află cele mai recente știri!

Citește Acum