stirifirme.ro

Penalizare pentru Proiectantul Autostrăzii Ploiești – Brașov

Consitrans, proiectantul Autostrăzii Ploiești – Brașov, va fi penalizat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din cauza întârzierilor în livrarea documentației necesare și a nerealizării investigațiilor geotehnice pe sectorul Ploiești – Comarnic.

Detalii despre Penalizare

  1. Motivul Penalizării: Consitrans nu a livrat documentația promisă și nu a demarat investigațiile geotehnice pe sectorul Ploiești – Comarnic, deși temele au fost aprobate din luna octombrie.
  2. Eliberarea Certificatelor de Urbanism: Pe 13 noiembrie 2023, Consiliul Județean Prahova a emis certificatul de urbanism necesar construirii autostrăzii. De asemenea, Consiliul Județean Brașov a emis certificate de urbanism pentru sectoarele Codlea – Cristian și Râșnov – Predeal.
  3. Aprobarea Temelor Geotehnice: Consitrans a transmis temele geotehnice pentru primele două sectoare ale autostrăzii, care au fost aprobate de CNAIR pe 30 octombrie 2023.
  4. Desemnarea Auditorului: A fost desemnat un auditor pentru realizarea auditului de siguranță a circulației rutiere etapa I, iar documentația a fost transmisă de CNAIR pe 27 octombrie 2023.
  5. Noul Termen de Finalizare: Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Autostrăzii Ploiești – Brașov a fost demarat în 2021, cu un termen inițial de finalizare pe 11 septembrie 2024. Noul termen de finalizare este 7 ianuarie 2026.
  6. Situația Licitației pentru Tronsonul Cristian – Codlea: Inițial, prima secțiune a autostrăzii urma să fie lansată la licitație pentru construcție în toamna anului trecut, dar planurile autorităților rămân neclare.

Concluzie

Penalizarea proiectantului Consitrans reflectă problemele întâmpinate în avansarea lucrărilor la Autostrada Ploiești – Brașov, un proiect considerat prioritar. Această situație subliniază importanța respectării termenelor și a calității în proiectele de infrastructură majoră.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Gazduire web rapidă și fiabilă cu THC. Asigură-ți prezența online cu cele mai bune servicii! Beneficiază de cele mai bune soluții!

Vezi Ofertele