stirifirme.ro lista revendicarilor finale ale transportatorilor si agricultorilor o analiza detaliata

Lista Revendicărilor Finale ale Transportatorilor și Agricultorilor: O Analiză Detaliată

Recent, transportatorii și agricultorii din România au formulat o listă de revendicări adresate guvernului, reflectând nemulțumirile și nevoile acestor sectoare vitale pentru economia națională. Aceste revendicări subliniază provocările cu care se confruntă aceste industrii și solicită măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor lor de operare.

Recunoașterea Transportului Rutier ca Sector Strategic

Transportatorii solicită recunoașterea transportului rutier ca sector economic strategic și elaborarea de măsuri de susținere pentru a rămâne competitivi. Acest sector aduce venituri semnificative la bugetul statului, fiind un mare exportator de servicii.

Diminuarea RCA și Introducerea Asistenței

Se cere diminuarea tarifelor RCA și introducerea în polița RCA a serviciilor de tractare și asistență națională/internațională, precum și audierea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind costurile RCA.

Recuperarea Accizei la Combustibil

Transportatorii doresc posibilitatea de a recupera un procent din acciza la combustibil direct din pompă, ceea ce ar reduce costurile operaționale semnificativ.

Alocații de Hrană și Scurtarea Timpilor de Trecere a Frontierei

Se propune introducerea unei alocații de hrană neimpozabile pentru lucrătorii detașați și scurtarea timpilor de trecere a frontierei, conform normelor europene.

Echitate Fiscală și Măsuri Anti-Dumping

Se cere echitate fiscală între sectorul public și cel privat și implementarea unei legi anti-dumping pentru a preveni prestarea serviciilor sub costuri.

Probleme Specifice Agriculturii

Agricultorii solicită măsuri pentru a facilita accesul la finanțare, subvenții APIA prompte, și relaxarea condițiilor pentru creditele garantate. De asemenea, se cere reducerea impozitului pe venit pentru salariații din agricultură și eliminarea accizei la motorina folosită în agricultură.

Concluzie

Aceste revendicări evidențiază nevoia urgentă de reforme în sectoarele de transport și agricultură din România. Ele subliniază importanța acestor industrii pentru economia națională și necesitatea unor politici care să susțină dezvoltarea durabilă și competitivitatea acestora. Guvernul este chemat să răspundă acestor solicitări prin măsuri concrete, care să asigure un mediu de afaceri echitabil și să promoveze creșterea economică. Este esențial ca aceste revendicări să fie abordate cu seriozitate, pentru a asigura stabilitatea și prosperitatea pe termen lung a sectoarelor de transport și agricultură din România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Știri auto și noutăți din lumea automobilismului. Descoperă cele mai recente lansări și inovații! Rămâi informat!

Citește Acum