stirifirme.ro imm invest plus 2023 oportunitate majora pentru antreprenorii romani

IMM Invest Plus 2023: Oportunitate Majoră pentru Antreprenorii Români

Programul IMM Invest Plus, o inițiativă majoră de sprijin pentru antreprenorii din România, oferă posibilitatea obținerii de credite bancare cu dobânzi subvenționate și garanții de stat. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat prelungirea termenului de înscriere până pe 22 decembrie 2023.

Detalii despre Programul IMM Invest Plus

  • Termen de Înscriere: Antreprenorii pot depune cererile pe platforma www.imminvest.ro până pe 22 decembrie 2023, ora 23:59.
  • Plafon Suplimentar: Programul oferă un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei pentru garantarea creditelor de investiții și capital de lucru.
  • Epuizarea Plafonului Inițial: Guvernul a decis suplimentarea plafonului inițial de 7 miliarde lei, datorită cererii mari.
  • Garanții Acordate: Până în prezent, FNGCIMM a acordat 7391 de garanții în valoare de peste 6,2 miliarde lei.
  • Beneficiari Estimați: Noul plafon va asigura accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme.

Caracteristicile Programului IMM Invest Plus

  • Ajutoare de Stat: Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, în valoare de 695,75 milioane de euro, este destinată susținerii IMM-urilor și întreprinderilor cu capitalizare de piață medie.
  • Forme de Sprijin: Ajutoarele sunt acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi, dobânzi subvenționate pentru 12 luni și comisioane 0 pe toată perioada de derulare a creditelor.
  • Componente ale Programului: Programul include IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION și RURAL INVEST.
  • Condiții Avantajoase: Procentul de garantare este de până la 90% din valoarea împrumutului, iar dobânzile aferente creditelor garantate sunt subvenționate 100% pe o perioadă de 12 luni.

Impactul și Importanța IMM Invest Plus

Programul IMM Invest Plus reprezintă un sprijin semnificativ pentru mediul de afaceri din România, oferind condiții avantajoase pentru finanțarea activităților antreprenoriale. Acesta contribuie la păstrarea și crearea de locuri de muncă, la stimularea investițiilor și la susținerea creșterii economice.

Concluzii

IMM Invest Plus este o oportunitate valoroasă pentru antreprenorii români care doresc să acceseze finanțare în condiții favorabile. Prin acest program, Guvernul României își reafirmă angajamentul de a susține dezvoltarea sectorului IMM și de a contribui la progresul economic al țării.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum