stirifirme.ro hagag anuleaza achizitia sediului romproiect din bucuresti

Hagag Anulează Achiziția Sediului Romproiect din București

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, cu capital israelian, a decis să anuleze acordul semnat cu grupul canadian SNC-Lavalin pentru achiziția unui complex de birouri din centrul Bucureștiului, la un preț de 8,25 milioane de euro. Inițial, planul era de a transforma acest complex în hotel.

Detalii ale Anulării

  • Proprietatea: Complexul este format din patru imobile, dintre care două clădiri de birouri cu 8 și 9 etaje, pe un teren de 1.744 de metri pătrați.
  • Istoricul Proprietății: A intrat în patrimoniul firmei de stat Romproiect în 1994, având la acea dată o valoare de inventar de aproximativ 132.000 de dolari.
  • Acordul Inițial: Hagag a semnat un acord în iunie 2022 pentru preluarea proprietății, angajându-se să plătească un avans de 500.000 de euro plus TVA, iar restul sumei la finalizarea achiziției.

Motivul Anulării

  • Probleme cu Autorizația de Construire: Vânzătorul nu a reușit să prelungească autorizația de construire. Deși Hagag a oferit posibilitatea de a amâna termenul de finalizare a tranzacției cu încă 4 luni, acest lucru a fost refuzat.

Impactul Anulării

  • Schimbarea Planurilor: Hagag a avut planuri de renovare a vechiului sediu Romproiect și transformarea lui în hotel.
  • Investiții Anterioare: Până la momentul anulării, Hagag a plătit un total de 1,2 milioane de euro.

Contextul Mai Larg

  • Portofoliul Hagag: Compania are un portofoliu imobiliar românesc ce depășește valoarea de 300 de milioane de euro, cu mai multe proiecte în curs de dezvoltare sau finalizate în București.

Concluzie

Anularea achiziției sediului Romproiect de către Hagag subliniază complexitatea tranzacțiilor imobiliare și importanța detaliilor contractuale, precum autorizațiile de construire. Această decizie marchează o schimbare semnificativă în planurile de dezvoltare ale companiei în România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Știri despre construcții și dezvoltări imobiliare. Află tot ce se întâmplă în domeniul construcțiilor! Vezi știri din construcții și imobiliare!

Citește Acum