stirifirme.ro google imbunatateste securitatea android cu functii anti phishing inovatoare

Google Îmbunătățește Securitatea Android cu Funcții Anti-Phishing Inovatoare

Google face un pas important în direcția securității cibernetice prin implementarea unei noi funcționalități în sistemul de operare Android. Această caracteristică, destinată detectării aplicațiilor înșelătoare, promite să ridice nivelul de securitate pentru milioanele de utilizatori de smartphone-uri Android, protejându-i împotriva atacurilor de phishing tot mai sofisticate.

Noua Funcție de Securitate în Android

Detaliile exacte ale mecanismului prin care Android va identifica aceste aplicații rămân încă neclare, dar se presupune că va implica verificarea unor șiruri de caractere legate de parole și prompturi pentru informații sensibile. Aceasta va oferi un strat suplimentar de protecție, chiar și pentru utilizatorii cei mai experimentați.

Lupta împotriva Phishingului

Phishingul este un tip de atac cibernetic prin care hackerii încearcă să obțină informații sensibile de la utilizatori. Aceste atacuri sunt din ce în ce mai sofisticate, făcându-le greu de detectat chiar și pentru utilizatorii avizați. Prin urmare, este esențial să fim mereu vigilenți și să verificăm de două ori autenticitatea aplicațiilor pentru Android sau site-urilor în care introducem datele personale.

Descoperirea Funcției în Android 14 QPR2 Beta 2

Într-o explorare a noii versiuni Android 14 QPR2 Beta 2, a fost descoperită o pagină ascunsă sub denumirea „scanare pentru aplicații înșelătoare” în secțiunea Setări → Securitate și confidențialitate → Mai multe despre securitate și confidențialitate. Odată activată, această funcție va verifica activitatea aplicațiilor în căutarea comportamentelor înșelătoare sau de phishing.

Funcționarea Sistemului „ContentProtection”

Sistemul nou introdus, denumit „ContentProtection”, va încerca să detecteze când o aplicație încearcă să afișeze un câmp pentru parolă sau solicită informații legate de utilizator. Scanarea se desfășoară privat, direct pe dispozitivul utilizatorului. Dacă se detectează phishing sau alte comportamente înșelătoare, unele informații despre aplicație sunt trimise către Google Play Protect pentru confirmarea amenințării și avertizarea utilizatorilor.

Impactul asupra Securității Utilizatorilor

Această nouă funcție subliniază angajamentul Google de a asigura o experiență sigură și securizată pentru utilizatorii Android. Cu astfel de inovații, Android rămâne în fruntea pieței de sisteme de operare mobile, prioritizând securitatea și protecția datelor personale. Sperăm că această caracteristică va putea salva cel puțin câțiva utilizatori de a-și preda datele de autentificare unor terți rău-intenționați.

Concluzie

Google face pași importanți în lupta împotriva phishingului, oferind utilizatorilor Android un nivel suplimentar de protecție. Această nouă funcție este un exemplu clar al modului în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți securitatea și pentru a proteja informațiile personale ale utilizatorilor într-o lume digitală tot mai complexă.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Profită de câștiguri din afiliere. Transformă-ți traficul în venituri suplimentare! Începe acum programul de afiliere!

Începe Acum