stirifirme.ro facilitati fiscale importante pentru firme si ong uri in galati

Facilități Fiscale Importante pentru Firme și ONG-uri în Galați

Primăria Galați a anunțat introducerea unor facilități fiscale semnificative pentru firme și organizații neguvernamentale (ONG-uri), printr-o serie de scheme de ajutor de minimis aprobate recent în ședința Consiliului Local. Aceste măsuri vizează stimularea investițiilor și sprijinirea activităților nonprofit în municipiul Galați, reflectând angajamentul autorităților locale de a susține dezvoltarea economică și socială a orașului.

Reduceri și Scutiri de la Plata Impozitului

Prima schemă de ajutor de minimis se concentrează pe acordarea de reduceri și scutiri de la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru investițiile realizate în Galați. Beneficiarii acestei scheme pot fi scutiți sau pot primi reduceri la plata impozitului pentru clădirile achiziționate sau construite după 1 ianuarie 2022, precum și pentru terenurile aferente acestora. Condițiile principale pentru accesarea acestui ajutor includ o investiție minimă de 200.000 de euro și crearea a cel puțin cinci noi locuri de muncă.

Facilități pentru Contribuabilii din Parcul Industrial

O altă schemă de ajutor se adresează contribuabililor care dețin clădiri și terenuri în Parcul Industrial din Galați. Aceasta oferă scutiri la plata impozitului pe clădiri și terenuri deținute în această zonă, încurajând astfel activitățile comerciale și industriale în parc. Cererile pentru această facilitate fiscală trebuie depuse până la 31 martie pentru anul fiscal în curs.

Sprijin pentru ONG-uri și Servicii Sociale

Cea de-a treia schemă de ajutor de minimis se referă la facilitățile fiscale pentru clădirile și terenurile utilizate în scopuri sociale sau nonprofit. Aceasta include clădirile folosite pentru furnizarea de servicii sociale de către ONG-uri și întreprinderi sociale, precum și proprietățile utilizate exclusiv pentru activități fără scop lucrativ. De asemenea, sunt incluse clădirile și terenurile retrocedate conform legislației în vigoare.

Angajamentul Primăriei Galați

Primarul Ionuț Pucheanu a subliniat angajamentul administrației locale de a sprijini companiile și organizațiile care contribuie la dezvoltarea Galațiului. „Susținem activitatea companiilor care își desfășoară activitatea la Galați pentru că orice investiție înseamnă dezvoltare și locuri de muncă. Mai mult, oferim facilități și pentru organizații neguvernamentale”, a declarat primarul.

Aceste măsuri fiscale reprezintă un pas important în direcția susținerii mediului de afaceri și a sectorului nonprofit din Galați, oferind un cadru fiscal mai favorabil pentru investiții și activități sociale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Oferte România - cele mai bune promoții și reduceri. Economisește acum cu oferte speciale! Vizitează-ne pentru oferte de top!

Vezi Ofertele