stirifirme.ro cresterea pretului petrolului posibile majorari la pompe dupa criza din marea rosie

Creșterea Prețului Petrolului: Posibile Majorări la Pompe după Criza din Marea Roșie

Prețul petrolului a înregistrat o creștere semnificativă, cu posibile repercusiuni asupra prețurilor la pompă, ca urmare a crizei din Marea Roșie. Această situație a fost generată de tensiunile și atacurile din regiune, care au afectat aprovizionarea cu țiței.

Detalii despre Creșterea Prețurilor

  • Costul Contractelor Futures: Prețul petrolului Brent pentru luna februarie pe bursa ICE Futures din Londra a ajuns la 76,88 dolari pe baril, cu o creștere de 0,33 dolari (0,42%) față de sesiunea anterioară.
  • Prețul Țițeiului WTI: Contractele futures pentru țițeiul WTI pentru luna ianuarie au crescut cu 0,36 dolari (0,5%), ajungând la 71,79 dolari pe baril.

Contextul Creșterii Prețurilor

  • Tensiuni în Marea Roșie: Creșterea prețurilor petrolului a fost influențată de temerile legate de întreruperile în aprovizionarea cu țiței prin Marea Roșie, cauzate de atacurile rebelilor houthi yemeniți asupra navelor din regiune.
  • Monitorizarea Situației: Autoritatea Canalului Suez monitorizează îndeaproape situația, iar companii de transport maritim precum A.P. Moeller-Maersk AS și Hapag-Lloyd au suspendat trecerea navelor lor prin Marea Roșie.

Impactul asupra Consumatorilor

  • Posibile Creșteri la Pompe: Această creștere a prețului petrolului ar putea duce la majorări ale prețurilor la combustibil la pompele de benzină.
  • Importanța Mării Roșii: Marea Roșie este o rută importantă pentru transportul maritim de petrol, reprezentând aproximativ 10% din fluxurile globale de țiței.

Concluzie

Creșterea prețului petrolului, influențată de criza din Marea Roșie, are potențialul de a afecta prețurile la combustibil la nivel global. Această situație subliniază vulnerabilitatea pieței petrolului la tensiunile geopolitice și impactul acestora asupra consumatorilor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Pepiniera Călugăreni - vindem tuia pentru gard viu și alte plante ornamentale. Înfrumusețează-ți grădina cu plante de calitate superioară!

Vezi Produsele