stirifirme.ro asaltul recuperatorilor cum firmele straine de colectare a datoriilor transforma romania intr un camp de batalie economica

Asaltul Recuperatorilor: Cum Firmele Străine de Colectare a Datoriilor Transformă România într-un Câmp de Bătălie Economică

În România, scena economică este martora unei invazii silențioase, dar puternice: aproape 100 de companii străine de recuperatori se bat să execute silit persoanele fizice și firmele românești. Această situație este rezultatul unei decizii recente a Comisiei Europene de a facilita accesul companiilor de profil în țara noastră, în numele concurenței.

O Piață Îngropată în Datorii

România, o țară deja îngropată în datorii, devine un teren fertil pentru firmele de recuperatori. Aceste companii cumpără pe nimic creanțele de la bănci sau de la companiile de utilități și execută silit debitorii. Directiva (UE) 2021/2167, implementată și de România, a fost elaborată sub pretextul sprijinirii dezvoltării de piețe secundare pentru credite neperformante în Uniunea Europeană.

Consiliul Concurenței: Un Spectator Pasiv?

Consiliul Concurenței a aprobat recent o operațiune de concentrare economică între două firme elvețiene, fără să clipească. Această decizie ridică întrebări despre rolul și eficacitatea Consiliului în protejarea pieței și a consumatorilor români.

Debitorii Români: La Mâna Bunăvoinței Creditorilor

Directiva europeană prevede că creditorii au obligația de a avea politici și proceduri adecvate pentru a aplica o restructurare rezonabilă a datoriilor înainte de a demara procedura de executare silită. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de eficiente vor fi aceste măsuri în practică și dacă vor proteja cu adevărat interesele debitorilor români.

Concluzii: Un Viitor Economic Incert

Această invazie a recuperatorilor străini în România deschide o nouă eră în economia națională, una în care debitorii sunt mai vulnerabili ca niciodată. Este esențial ca autoritățile române să ia măsuri pentru a proteja interesele cetățenilor și ale firmelor autohtone în fața acestui val de presiuni externe.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Cutii poștale pentru blocuri, durabile și elegante. Alege soluția ideală pentru locuința ta! Descoperă cele mai bune cutii poștale blocuri!

Vezi Produsele