stirifirme.ro anpc impune masuri stricte pentru unitatile de alimentatie publica si cazare fara avize isu

ANPC Impune Măsuri Stricte pentru Unitățile de Alimentație Publică și Cazare fără Avize ISU

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că va opri temporar activitatea unităților de alimentație publică și cazare care nu dețin avizele necesare emise de Inspectoratele pentru Situații de Urgență sau Direcțiile Sanitare-Veterinare. Această decizie vine în urma unor evenimente recente care au evidențiat necesitatea unor standarde mai stricte de siguranță.

Declarații și Măsuri Anunțate

  • Horia Constantinescu, Președintele ANPC: „Având în vedere evenimentele legate de Ferma Dacilor, considerăm necesar ca oricare dintre autorități, acolo unde apar situații inedite, să luăm măsurile ca atare. Este vorba despre oprirea temporară. În cazul în care în această perioadă nu prezintă un plan în această direcție, perioada poate fi prelungită.”

Contextul Deciziei

  • Evenimentul de la Ferma Dacilor: Incidentul tragic de la Ferma Dacilor, unde lipsa autorizațiilor a contribuit la un deznodământ fatal, a fost un factor determinant în luarea acestei decizii.
  • Necesitatea Învățării din Greșeli: ANPC subliniază importanța învățării din greșelile trecutului și aplicarea unor măsuri stricte pentru a asigura siguranța consumatorilor.

Implicații pentru Proprietarii de Localuri și Pensiuni

  • Necesitatea Avizelor ISU: Toate localurile și pensiunile trebuie să dețină avize ISU valabile pentru a opera legal.
  • Plan de Conformare: Proprietarii sunt îndemnați să prezinte un plan de conformare cu normele ISU pentru a evita închiderea prelungită.

Importanța Siguranței

  • Învățarea din Greșeli: Această inițiativă subliniază importanța învățării din greșelile trecutului și aplicarea unor măsuri stricte pentru a asigura siguranța consumatorilor.
  • Protecția Consumatorilor: Măsurile ANPC sunt menite să protejeze consumatorii și să asigure un mediu sigur în localurile și pensiunile din România.

Concluzii

Inițiativa ANPC de a impune măsuri stricte pentru localurile și pensiunile fără autorizație ISU reprezintă un pas important în asigurarea siguranței publice. Proprietarii de astfel de instituții sunt sfătuiți să se conformeze rapid cerințelor pentru a evita închiderea temporară și pentru a asigura un mediu sigur pentru clienții lor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media voturilor / 5. Voturi:

Reclama ta aici! Promovează-ți afacerea și atinge noi clienți. Contactează-ne pentru detalii despre publicitate!

Contactează-ne pe WhatsApp